5 Fakta Kebanyakan Orang Sama-sama!

kebanyakan

Tidak kira bagaimana ekonomi, kebanyakan orang mempunyai 5 Fakta yang sama.

1. Kebanyakan Orang Bermasalah Dari segi Kewangan! Terdapat begitu banyak keluarga yang berjuang secara APK EVO888 kewangan dan hampir tidak berjaya. Saya pasti bahawa anda mengenali rakan, keluarga, jiran, rakan sekerja, atau mungkin anda sendiri yang berada dalam situasi ini. Dan anda tidak bersendirian. Berjuta-juta orang bukan hanya di AS tetapi di seluruh dunia yang menghadapi masalah kewangan. Adakah ANDA dicabar dari segi kewangan?

2. Kebanyakan Orang Tidak Memiliki Masa Depan Yang Selamat! Ibu saya bekerja di sebuah syarikat selama lebih dari 30 tahun. Dia baru-baru ini diberhentikan … tanpa persaraan, tanpa pencen, tanpa wang pesara, bahkan perubatan atau pergigian. Betapa menyedihkannya, pada usia 75 tahun di mana anda seharusnya bersara dan menikmati sisa hidup anda dan masa depan anda tiba-tiba runtuh. Sangat sedih kerana berada di negara terkaya di dunia dan kita mempunyai terlalu banyak warganegara dalam keadaan yang sama dengan ibu saya atau lebih teruk dan tidak menjadi lebih baik. Kita semua tahu bahawa kerajaan hancur, negeri hancur, syarikat hancur atau bangkrut. Oleh itu, seberapa selamat masa depan anda?

3. Kebanyakan Orang Tidak Menyukai Pekerjaan Mereka! Menurut Laporan Ekonomi Makro 2010, 80% pekerja tidak menyukai pekerjaan mereka. Betapa malang sekali untuk bangun setiap pagi hanya untuk pergi bekerja dan melakukan sesuatu yang tidak anda gemari. Namun 80% daripada anda melakukannya sekarang, berdagang dengan wang. Bagaimana dengan anda? Adakah anda menyukai apa yang sedang anda lakukan? Sekiranya tidak, anda harus mempertimbangkan untuk melakukan sesuatu mengenainya.

4. Kebanyakan Orang Tidak Mempunyai Pelan B! Dengan keadaan ekonomi yang tidak menentu dan tidak dapat diramalkan ketika ini, sangat penting untuk mempunyai rancangan B. Majoriti orang bahkan tidak memikirkan untuk mempunyai rancangan B sehingga rancangan A mereka hilang. Inilah sebabnya mengapa kebanyakan orang kehilangan segalanya. Setelah satu-satunya sumber pendapatan anda tidak lagi tersedia dan anda tidak mempunyai rancangan cadangan, maka anda akan ditimpa masalah. Pemiutang tidak peduli sama ada anda mempunyai pekerjaan atau tidak, mereka masih mahu dibayar. Jadi apa Pelan B anda? atau adakah anda mempunyai satu?

5. Kebanyakan Orang Tidak Mempunyai Pendapatan Sisa! Sebenarnya kebanyakannya tidak tahu apa itu Residual Income. Sekiranya anda bekerja sekarang, anda mempunyai apa yang disebut Pendapatan Linear. Pada dasarnya anda dibayar semasa anda bekerja. Tetapi apa yang berlaku apabila anda berhenti bekerja? Sama ada dengan pilihan atau tidak? Jelas anda tidak dibayar!

Pendapatan sisa memberi anda kemampuan untuk melakukan sesuatu satu masa, sama ada memerlukan sehari, sebulan atau bahkan setahun atau lebih. Tetapi kemudian anda dibayar atas usaha itu berulang-ulang walaupun anda tidak lagi berusaha. Dalam kebanyakan kes, Residual Income membayar anda seumur hidup anda dan lebih baik lagi, Residual Income dapat diturunkan dari generasi ke generasi. Sebagai contoh, Elvis Presley telah hilang selama lebih dari 30 tahun, namun keluarga dan harta tanahnya memperoleh lebih dari $ 50 juta setiap tahun! Betapa manisnya itu. Contoh lain ialah bil elektrik dan telefon bimbit anda. Izinkan saya bertanya kepada anda, adakah anda akan melunaskan bil telefon bimbit atau bil elektrik anda? Sudah tentu tidak! Ini adalah bentuk Pendapatan Sisa bagi syarikat Tenaga dan syarikat telefon bimbit gergasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *